Uppdatering om vår verksamhet

Just nu ser vår verksamhet lite annorlunda ut än tidigare. Vi arbetar för tillfället så gott som endast med hemlösa katter, som vi i de flesta fall kommer i kontakt med via katthemmen. Vi som arbetar med Kastreringsbussen arbetar också parallellt på andra kliniker/ djursjukhus vilket är en stor vinst för verksamheten då vi håller oss uppdaterade om annan djursjukvård.

Då vi har en begränsad verksamhet för tillfället har vi valt att prioritera de katter som är hemlösa och du kan kontakta oss om du känner till hemlösa katter som är i behov av kastrering. Då kan vi tillsammans diskutera vad vi kan göra för den/ de katterna och vad som krävs för eftervård och ansvarstagande av dig framöver för katten/ katterna.

Vi gör inte längre hembesök hos privatpersoner så som tidigare. Vi hoppas att ni som har huskatter som behöver kastreras kontaktar en lokal veterinär för att kastrera era katter, det är en viktig insats för det allmänna djurskyddet och för varje individ i sig. Glöm inte bort att få katten id-märkt samtidigt. Många av de katter som betraktas som hemlösa har troligtvis egentligen en ägare, men utan id-märkning är hemmet så gott som omöjligt att spåra. Alla katter kan komma vilse på ett eller annat vis, det är en bra försäkring mot onödigt lidande att id-märka sin katt.

För övriga frågor eller funderingar går det så klart alltid bra att kontakta oss på mail eller telefon, men ha då överseende med att det kan ta en stund innan vi svarar på grund av annat arbete.

info@kastreringsbussen.se

0733-611006

Sommarupphåll för Kastreringsbussen

Under juni, juli och augusti är vår verksamhet vilande. På grund av värmen och ökad infektionsrisk med den samt på grund av att många katter är dräktiga eller löper under de här månaderna anser vi att det inte är optimalt att jobba med vårt vanliga kastreringsarbete. Därför passar vi som arbetar med Kastreringsbussen på att arbeta på andra kliniker/ djursjukhus vilket är en stor vinst för verksamheten då vi håller oss uppdaterade om annan djursjukvård.

Det går därför inte att boka tid hos oss under sommaren. Vi hoppas att ni kontaktar en lokal veterinär för att kastrera era katter, det är en viktig insats för det allmänna djurskyddet och för varje individ i sig att kastrera sin eller sina katter.

För övriga frågor eller funderingar går det så klart bra att kontakta oss på mail eller telefon, men ha då överseende med att det kan ta en stund innan vi svarar på grund av annat arbete.

info@kastreringsbussen.se

0733 – 611006

NU KASTRERAR VI ÖSTERLENS KATTER

NU KASTRERAR VI ÖSTERLENS KATTER!

Under kommande veckor kommer vi vara på olika orter på Österlen för att kastrera katter. Tack vare ekonomiskt stöd från Djurskyddet Malmö kostar det endast 400:- att få sin katt id-märkt, vaccinerad och kastrerad, oavsett kön på katten.

Först ut är Lövestad där vi arbetar under vecka 17.

Ring 0733 611006 för att boka tid, eller maila info@kastreringsbussen för kontakt.

Vill ni träffa veterinären för andra undersökningar av katt eller hund, sänd oss en bokningsförfrågan så ser vi om vi kan hjälpa er!

Vill du hjälpa oss att sprida informationen finns affischer för utskrift du kan sätta upp exempelvis i din lokala butik. Bara maila oss så skickar vi över filen.

 

Kastreringsbussen rullar igen!

Nu är Kastreringsbussens verksamhet igång igen! Efter en tids arbete på annat håll är vi nu i full färd med att fortsätta vårt arbete med att kastrera katter. Under våren kommer vi framför allt att arbeta med TNR-projekt i Malmö-området samt med privata och även hemlösa katter på Österlen. Vi kommer lägga ut information på vår Facebook-sida när Österlenkampanjen drar igång och om vi gör andra resor till andra orter för arbete med privata katter kommer vi att utannonsera det i samma forum. Har du ett större ärende med flera katter, kontakta oss gärna så att vi kan se om vi kan hjälpa till med och planera in detta i vårt schema.

Vi vill påminna er om att det finns några saker som är avgörande för att det ska kunna ske en förändring och förbättring för katternas situation:

1. Kastrera din/ dina katter och sprid information till andra om hur viktigt det är. Det behövs inte födas fram fler katter, det behövs fler kärleksfulla hem till alla de katter som redan finns, varav många lider svårt.
2. Adoptera en katt från ett djurhem eller katthem. Genom att adoptera en katt skapas möjlighet för katthemmet att ta in en ny katt i nöd.
3. Stöd katthemmens verksamhet. Det finns många sätt att göra det på: ställ upp som jourhem för en katt i väntan på dess permanenta hem. Ställ upp som läkehem för en förvildad katt som fångats in för kastrering och låt den läka och vila upp sig innan den återplaceras i sin invanda utomhusmiljö. Skänk pengar till katthemmens viktiga verksamhet. Sprid ordet till andra djurvänner om att göra det samma!

Med gemensamma krafter och insatser, och endast då, kan vi förändra katternas situation. Det krävs en bred uppslutning och en gemensam strategi och förståelse för att minska lidandet som hundratusentals katter lever under idag.

Djurens Rätt skriver om Kastreringsbussen

Läs om Kastreringsbussen i Djurens Rätts senaste tidning!

Tidningen får alla som är medlem i Djurens Rätt, det går också att prenumerera på den.

Djurens Rätt har gav Kastreringsbussen ekonomiskt stöd till att genomföra fem stora ärenden under våren och sommaren 2013.

Vi vill uppmuntra alla djurvänner att stötta Djurens Rätt, ett bra sätt är att bli medlem!

www.djurensratt.se

Tack till Veganköket!

Vi vill tacka det populära Veganköket som varje år serverar veganmat på Urkult-festivalen och som donerar sin vinst till olika djurrättsprojekt. Kastreringsbussen är mycket glada och tacksamma över att i år igen ha fått ta del av dessa pengar. Detta stöd betyder väldigt mycket!

Kastreringsbussen i Radio Kristianstad

I morgon, 27 november, hör ni Andrea från Kastreringsbussen när hon pratar vi med kattpsykolog Susanne Hellman Holmström om katter och Kastreringsbussens verksamhet. Allt i programmet Förmiddag i Radio Kristianstad.

Kastreringsbussen i Kattliv

Tidningen Kattliv skriver om Kastreringsbussen i sitt senaste nummer. Reportaget handlar om kastreringsarbete med en kattkoloni i Landskrona som organiserades av Kattkommando Syd (www.kks.nu)och finansierades med ekonomiskt stöd av Djurens Rätt (www.djurensratt.se).
På bilden ser ni den charmerande katten Boris Becker, en riktig stjärna, som kastrerades dagen då reportaget gjordes.