Kastreringsbussen rullar igen!

Nu är Kastreringsbussens verksamhet igång igen! Efter en tids arbete på annat håll är vi nu i full färd med att fortsätta vårt arbete med att kastrera katter. Under våren kommer vi framför allt att arbeta med TNR-projekt i Malmö-området samt med privata och även hemlösa katter på Österlen. Vi kommer lägga ut information på vår Facebook-sida när Österlenkampanjen drar igång och om vi gör andra resor till andra orter för arbete med privata katter kommer vi att utannonsera det i samma forum. Har du ett större ärende med flera katter, kontakta oss gärna så att vi kan se om vi kan hjälpa till med och planera in detta i vårt schema.

Vi vill påminna er om att det finns några saker som är avgörande för att det ska kunna ske en förändring och förbättring för katternas situation:

1. Kastrera din/ dina katter och sprid information till andra om hur viktigt det är. Det behövs inte födas fram fler katter, det behövs fler kärleksfulla hem till alla de katter som redan finns, varav många lider svårt.
2. Adoptera en katt från ett djurhem eller katthem. Genom att adoptera en katt skapas möjlighet för katthemmet att ta in en ny katt i nöd.
3. Stöd katthemmens verksamhet. Det finns många sätt att göra det på: ställ upp som jourhem för en katt i väntan på dess permanenta hem. Ställ upp som läkehem för en förvildad katt som fångats in för kastrering och låt den läka och vila upp sig innan den återplaceras i sin invanda utomhusmiljö. Skänk pengar till katthemmens viktiga verksamhet. Sprid ordet till andra djurvänner om att göra det samma!

Med gemensamma krafter och insatser, och endast då, kan vi förändra katternas situation. Det krävs en bred uppslutning och en gemensam strategi och förståelse för att minska lidandet som hundratusentals katter lever under idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*