God Jul och Gott Nytt År från Kastreringsbussen!

Så här i nyårstider vill vi påminna alla om att tänka på katter, hundar och vilda djur och bespara dom det helvete och den skräck som fyrverkerier innebär!

Gör gärna icke djurägare uppmärksamma på något de kanske inte tänkt på, nämligen att många djur mår fruktansvärt dåligt av smällare och raketer. Har man inget eget djur eller inte har upplevt ångesten och skräcken hos sin katt eller hund kring nyår så kanske man inte reflekterat över vad fyrverkerier kan åsamka så väl tama som vilda djur.

Tänk också på att katter ofta inte visar så tydligt på ångest, obehag eller skräck så som hundar kan göra i samband med nyår. Katter går hellre undan, gömmer sig eller blir apatiska. Obehaget inombords är lika stort som hos en individ som visar på sina upplevelser utåt. Försök därför att skapa en trygg och ljus-/ ljudskyddad plats även för din katt när det smäller som värst.

Fira Nyår i solidaritet med djuren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*