Bidrag för kastreringsarbete i Trelleborgs kommun

Vi har fått ett bidrag ur Sven-Erik Axelssons stiftelse för Djurskydd och Stråkmusiker för att bedriva kastrationsarbete i Trelleborgs kommun. Nu söker vi lämpliga projekt att arbeta med för dessa pengar.

Pengarna har vi sökt speciellt riktat för arbete med katter som lever på lantbruk och i olika stallmiljöer. Anledningen till att vi fokuserar på den gruppen är att katter från den typen av miljöer ofta utgör och bidrar till kolonier med många hemlösa, okastrerade och förvildade katter. I dessa kolonier är smittrycket ofta högt. De juridiska ägarna till dessa djur är sällan intresserade av att investera i kastrationer av sina katter. Många av katternas avkommor kommer att lämna gården och bilda nya kattkolonier alternativt bli ett ärende för ideellt arbetande katthem. Vi ser arbetet med kastrationer i dem här miljöerna som en mycket viktig åtgärd för att minska antalet oönskade katter.

Kontakta oss via info@kastreringsbussen.se eller 0733 611006 om du har förslag på kattgrupper där vårt projekt skulle göra nytta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*